Skip to main content
 

Az Editor alapja, működése

100%

Mi is az a OBM Editor?

Az OBM Editor egy olyan program, amely megkönnyíti a játékosok és az építők életét is.

A program két részre oszlik:

  • Pályák szerkesztése
  • Szerelvények szerkesztése

Az első menüpontban a szakaszokra tagolt pályák szerkesztésére lesz lehetőségünk. Többekközött beállíthatjuk az útirányt, csonkamenetet, napszakot, évszakot és további apró dolgokat, mint például az AI forgalmat, vagy az utastájékoztatási hangokat.

A második menüponttal járművünket szerkeszthetjük, valamint választhatjuk ki. Azaz, ha egy típusból több szerelvény van, akkor nem kell mindegyiknek külön extensions és további fájlokkal rendelkeznie.

Az elhangzottak egyaránt kedvez a játékosoknak, mely a kevesebb fájl miatt, kevesebb tárhelyre lesz szükségük egy-egy pályához, és az építőknek is, mert rengeteg munkát és időt spórol meg.

 

Hogy halad a projekt?

Jelenleg a program alapja elkészült, és a pályák variációinak a „betáplálása” történik, de pályáink jelenleg épülnek, így a program megjelenési ideje is ismeretlen.

Építőknek

Maga a program nem lesz képes felismerni a tagolt pályákat, így nem automatikusan jeleníti meg a beállítási lehetőségeket. Amennyiben felkeltette a figyelmed a programunk előnyei, ez esetben keresd fel csapatunkat és a pályád variációid bekerülnek a forráskódba.

 

Forráskód…

Az openBVE-vel ellentétben mi nem szeretnénk a konkrét forráskódot publikálni. Ennek egyszerű okai vannak. A programot arra készítettük, hogy megkönnyítsük a közösség életét. Emiatt gondoltuk, hogy a pályákat egy darab alkalmazással lenne érdemes szerkeszteni, mert minden építő módosítaná a programot, akkor minden pályához külön-külön alkalmazást kellene letölteni, holott ugyanazt tudja.

Elérhetőségeink építőknek: Ha érdekel a program, akkor keress fel minket Facebookon, Instagramon, vagy írj egy email-t az [email protected] címre!